Laks opskrift – Dampet laks og grønt på grillen med tilbehør

Laks opskrift - Dampet laks og grønt på grillen med tilbehør

Lækker lakse opskrift

Får du gæster over til middag? Eller skal familien forkæles med lidt lækker fisk? Så kunne en lækker opskrift med laks være sagen for dig.

Hooked giver her buddet på en skøn lakse opskrift, som både er nem at lave og smager skønt.

Dampet laks med grønt på grillen

Til 4 personer

Tid: 30 min.

Ingredienser

  • 4 laksefileter
  • 300g friske grønne bønner
  • 300g cherry tomater
  • 1 bdt. dild
  • 4 majskolber

Sådan gør du

  1. Rens majskolberne for blade og tråde. Kog disse i 4 minutter og dræn dem.

  2. Afriv et stort stykke sølvpapir, hvor i midten du placerer én laksefilet, en håndfuld tomater og en håndfuld bønner, samt en lille dusk dild. Krydr med lidt salt og peber. Luk herefter pakken. Gentag til du har fire.

  3. På den opvarmede grill sætter du dine laksepakker og tilbereder dem i 12 minutter. Majskolberne skal blot have 5 minutter, så vent med disse til de sidste 5 minutter af tilberedningstiden på laksen.

  4. Server din dampede laks med et lækkert stykke flüte til, eller spis dem som de er, med en god klat smør og lidt salt på majskolberne – velbekomme!

En opskrift på laks, der virker hver gang

Ovenstående er et super godt eksempel på en opskrift med laks, der virker hver gang og som smager fantastisk. Retten er især god til de varme sommermåneder, hvor maden kan nydes i haven med familien eller med venner.

Man er dog ikke begrænset til sommerhalvåret. Denne opskrift med laks kan laves hele året rundt, da grillen sagtens kan tændes op i vintermånederne. Retten passer mere eller mindre sig selv, så det er kun majsene, der lige skal vendes i ny og næ.

Har du dog alligevel ikke mod på at tænde op i grillen i de kolde vintermåneder, så kan lakse opskriften også laves i ovnen på 200 grader. Dog får man det bedste resultat, hvis man laver laksepakkerne på grillen.

Køb lokalt til din opskrift på laks

Når du skal lave en skøn lakse opskrift, så kan du sagtens gå i supermarkedet og købe nogle laksefileter, som vil smage skønt i retten. Dog vil det både være bedre for dit lokalmiljø og langt mere frisk og lækkert, hvis du går til den lokale fiskehandler og køber din laks, når du skal lave en lakse opskrift.

På den måde sikrer du, at din fiskehandler kan overleve, og så får nu også en bedre smagsoplevelse. Derfor er det bare om at tage ned og besøge din nærmeste fiskehandler, når du skal lave en opskrift med laks eller en anden skøn fisk. Et eksempel kunne være Amager Fiskehus, hvis du bor i København eller omegn.

Et tip for at sikre at du får den friskeste laks med hjem, er at vurdere om øjnene på laksen er klare, om gællerne er blodrøde og at lugten er frisk. 

Når du har fået din ferske laks med hjem, er det vigtigt at den opbevares så køligt som muligt og tilberedes samme dag, som den er købt. Når den er tilberedt kan laksen holde sig i 1-2 dage i køleskabet og må ikke opvarmes igen efter nedkøling.

Et hav af fordele med laks

Laks er en fisk, som er rig på en masse vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer, og så smager den ikke mindst fantastisk. 

For at udbyde lidt, indeholder laks masser af D-vitamin, hvilket de fleste godt kan mangle after en lang vinter. D-vitamin er utroligt vigtigt for vores immunforsvar, muskler, knogler, nerver og kredsløb. Ved at spise fede fisk, såsom laks, vil du få de D-vitaminer, som du mangler. 

De gode og umættede fedtsyrer, som laks indeholder, er samtidig gode for dit hjerte. Laks er nemlig rig på Omega-3 fedtsyrer og andre gode næringsstoffer, som alle er vigtige for at holde din krop sund og stærk. 

Laks indeholder også mange proteiner, hvilket hjælper dig med at holde dig mæt i lang tid og bruges samtidig til at genopbygge dine muskler, efter at du har trænet.

Spis mere fisk med laks

Det er anbefalet at den gennemsnitlige voksen spiser 350g fisk om ugen, hvor 200g heraf er fede fisk, såsom laks. 350g fisk om ugen kan svare til at spise fisk to gange om ugen som hovedret, eller flere gange om ugen som pålæg. Det er dog vigtigt at du varierer mellem forskellige fisk, så dit ugentlige fiskeindtag ikke kun består af laks. Dog kan du sagtens inddrage laks en gang om ugen i mange forskelliger udgaver. 

Laks kan spises til alle døgnets måltider. Du kan starte din dag med et sundt måltid, ved at spise laksen sammen med æg og grøntsager. 

Til frokost kan du hakke laksen til fars og bruge den til lækre fiskefrikadeller eller til en bøf i en burger. Hos Hooked kan du få en lækker lakseburger med færøsk laks friteret med vores særlige Hooked krydderier. 

Til aftensmad kan du spise laks i hele filetter, som kan tilberedes på forskellige måder. Udover at dampe din laks, kan du også vælge at stege eller grille den. Du kan også anvende laks i retter som lasagne, salater eller i andre pasta- og wokretter.

Mod på flere opskrifter med laks?

Har du allerede afprøvet ovenstående opskrift på laks? Så kan du med fordel prøve vores suveræne opskrift på laks i ovnen, der ligeledes er supernem at lave og som også bare får smagsløgene til at danse.

Har du ikke mod på selv at kaste dig ud i at lave en lakse opskrift fra bunden, så står Hooked selvfølgelig også klar med lækker fiskeretter i vores restauranter, samt take away. Du kan se vores menu her.

Læs her hvad Fødevarestyrelsen anbefaler ift. ernæring.