Fiskefrikadeller opskrift – Frikadeller lavet med torsk

Fiskefrikadeller opskrift - Frikadeller lavet med torsk

Beskrivelse

Dette er en opskrift, som er utrolig nem at lave og giver de bedste fiskefrikadeller. De perfekte fiskefrikadeller er nemlig dejligt sprøde, saftige og smagfulde. Hvis du ikke allerede har prøvet dem, kan denne opskrift hurtigt blive den næste klassiker i dit køkken. 

Fiskefrikadeller med torsk

Til: 4 personer 
Tid: 45 min.

Ingredienser

  • 500g Torsk 
  • 1 Æg 
  • 3 spsk Hvedemel 
  • ½ dl Mælk 
  • 1 tsk. Salt 
  • Friskkværnet peber 
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  1. Kom fisk, mel, æg, salt og peber i en foodprocessor og kør til der er dannet en fars. 

  2. Stil fiskefarsen på køl i en ½ times tid. 

  3. Tilsæt smør til panden og form farsen til frikadeller med en ske. 

  4. Steg frikadellerne ved middelvarme i cirka fem minutter på hver side, til de får en gylden og sprød overflade. 

Tip: Det er vigtigt at være tålmodig med frikadellerne, når du steger dem, så du ikke vender dem for ofte og ødelægger dellernes struktur og fasthed. 

Simple og velsmagende fiskefrikadeller

Opskriften giver en fars, som er nem at forme og stege, uden at fridadellerne falder sammen.

Opskriften giver samtidig anledning til variation, da man sagtens kan tilføje andre former for fisk eller grøntsager, alt efter hvad man er til. Her har vi valgt at bruge torsk, da det giver en god smag og samtidig er nem at have med at gøre. 

Fiskefrikadeller på et hav af forskellige måder

Dine fiskefrikadeller kan serveres både til frokost på et nybagt rugbrød og med en hjemmerørt remoulade og citroner til, eller du kan servere dem til aftensmad med en god råkost og kogte kartofler og persillesovs.

Få dine fiskefrikadeller så friske som muligt

Du kan købe din fisk i supermarkedet eller besøge den lokale fiskehandler, for at få din fisk, så frisk som muligt. Udover torsk kan du sagtens bruge anden lys fisk, såsom kulmule eller sej. Du kan også vælge at erstatte halvdelen af fisken med laks, som giver en anden og lækker smag. 

Det er super simpelt og lækkert at lave sin egen fiskefars. Fordelen er også, at man selv kan vælge de ingredienser og krydderier, man ønsker at putte i. 

For at give lidt ekstra smag, kan du tilføje forskellige krydderurter i fiskefarsen. Tilføj eksempelvis purløg eller dild for at få en lidt anderledes fiskefrikadelle, men som stadig smager dejligt. 

Besøg Hooked, for meget mere fisk

Hvis du elsker fisk lige så meget, som vi gør, bør du besøge en af Hookeds fiskerestauranter i København.

Har kan du få fiskeretter i ægte streetfood style med fokus på høj kvalitet og smag. Se den aktuelle menu og gå op opdagelse i de mange fiske- og skalsdyrsretter, såsom Fish and Chips, Lobsterrolls, fiskeburgere og Poké bowls. 

Vi ønsker at bidrage til, at du får spist en masse fisk og får opdaget de mange forskellige retter, fisk byder på.

I vores opskriftunivers kan du gå på udkig i nogle af de retter, som vi mener, alle vil kunne lave. Det er retter, som alle er nemme, sunde og ikke mindst velsmagende. God fornøjelse og velbekomme!

Sundhedstyrelsen anbefaler mere fisk og bælgfrugter – og mindre kød. Læs mere om det her.

-> Læs her: Den perfekte opskrift på en fiskeburger