Lynstegt tun - den lækreste hjemmelavede opskrift

lynstegt tun

Tilføj variation til din hverdag og prøv vores bud på den lækreste lynstegte tunsteak og tun. 

Hos Hooked elsker vi fisk og ønsker at dele ud af vores erfaring med de lækreste opskrifter. 

Vi vil gerne inspirere dig og resten af Danmark til at spise mere fisk – både ude og hjemme. 

Derfor har vi herunder givet vores bedste bud på en himmelsk opskrift på en lynstegt tunsteak med hjemmelavet gomadressing, som både er nem og hurtig at lave, så du hverken behøver at gå på kompromis med smag eller tid. 

Lynstegt tunsteak

Til 4 pers. 

Samlet tid: ca. 30 min.

Ingredienser til lynstegt tunsteak:

  • 450 g. Friske bøffer af tun
  • 3 spsk. Sesamfrø
  • 100 ml. teriyaki
  • Friskkværnet salt og peber
  • Olivenolie eller rapsolie til stegning

 

Ingredienser til hjemmelavet gomadressing til din tun:

  • 100 g. sesamfrø
  • 2 spsk. soja 
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. citron
  • 2 spsk. honning
  • 6 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • Vand alt efter ønsket tykkelse 

 

Fremgangsmåde – Lynstegt tunsteak:

  1. Start med at komme dine tunbøffer i en plastikpose med teriyaki marinade og læg bøffen i køleskabet et stykke tid.
  2. Vend dine tunsteaks i sesamfrø.
  3. Varm pande på høj varme. Tilsæt ca. 2 spsk olie og og steg bøffen 45 sek. på hver side alt efter bøffens tykkelse. Vi anbefaler, at en bøf på 3 cm. skal have 45 sekunder på hver side. 

 

Fremgangsmåde – Hjemmelavet gomadressing:

  1. Rist sesamfrø på pande
  2. Hak hvidløg og svits på panden med olivenolien
  3. Blend sesamfrø, hvidløg, honning, soja, chili 
  4. Tilsæt vand lidt ad gangen efter behov
  5. Smag til med citronsaft, salt og peber

Tunsteak til enhver anledning

Denne opskrift på tun er både nem, lækker og god til lidt af det hele – om det er en stille aften hjemme, besøg af gæster eller blot en nem frokost. Bøffen kan spises med det samme efter stegning, men den kan også opbevares i køleskabet i 2 dage og herefter spises kold, hvor du kan finskære tun stykker.

Hvis du ønsker din steak af tun gennemstegt, kan du også give den et par minutter ekstra på panden.

Opnå en lækker smagsoplevelse og server din bøf af tun med et godt glas vin. Vi anbefaler en frisk, let og kølig hvidvin.

Det perfekte tilbehør

Der findes en masse lækkert tilbehør, som går godt til lynstegt tun.

Spørger du os, er vi helt vilde med en lækker nudelsalat. Nudelsalaten er nem at lave, og her kan du frit tilføje de ingredienser, du bedst kan lide. Vi anbefaler en lækker asiatisk nudelsalat – et godt bud kan findes hos Valdemars Ro.

Hooked fiskeunivers

Leder du i stedet efter en opskrift på en lækker fiskeburger eller en pastaret med rejer, som er perfekt til en varm sommerdag? Hos Hooked er vi vilde med fisk, og hos os kan du finde en masse lækre opskrifter på de bedste fiskeretter.

Trænger du i stedet til at spise ude? Hos Hooked serverer vi fisk, fisk og atter fisk – street food style. Kom forbi til en saftig fiskeburger, sprød fish and chips eller innovative lobster rolls. Se vores menukort, og bliv fristet til dit næste Hooked måltid. Du kan finde vores restauranter flere steder rundt om i København.

Er du lidt mere nysgerrig? Hop endelig ind på vores Instagram, og følg med i en masse lækre billeder af alle vores fiskeretter på krogen.