Lakselasagne – Lækker opskrift på lasagne med laks og spinat

Lakselasagne – Lækker opskrift på lasagne med laks og spinat

Beskrivelse

I denne opskrift finder du spinat, da det passer sig godt til laks, men du kan sagtens tilføje andre grøntsager som squash, gulerødder, eller hvad du lige har i køleskabet.

Hvis din familie synes, at det kan være svært at få sit ugentlige fiskeindtag, er denne opskrift en god ret, der helt sikkert vil falde i god jord hos de fleste – både børn som voksne. 

Lakselasagne med spinat

Til: 4 personer

Tid: 60 min.

Ingredienser

  • 1 Løg 
  • 2 fed Hvidløg 
  • 250 g Frisk spinat 
  • 250 g Ricotta 
  • 1 dl Fløde 
  • 1 tsk. Muskatnød 
  • 500 g Fersk laks
  • 10 Lasagneplader
  • 1 kgl. Mozzarella 
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Hak løg og hvidløg, og svits det i en gryde.

  3. Skyl spinaten og steg den i gryden til den bliver blød.

  4. Tilsæt muskatnød, salt og peber, samt ricotta og fløde. Rør det hele godt sammen.

  5. Start så med at fordele ¼ af sovsen i bunden af et ovnfast fad. Tilføj derefter lasagneplader og top med endnu et lag sovs. Fordel derefter halvdelen af laksen, skåret i mindre stykker, på sovsen og top med lasagneplader. Dette gentager du til du ikke har mere sovs og lasagneplader. 

  6. Slut af med at tilføje mozzarella revet i mindre stykker 

  7. Sæt fadet i ovnen i cirka 35 minutter, indtil lasagnepladerne er møre og osten er gylden. 

Opskrift på den bedste lakselasagne

Lakselasagne er en populær opskrift, som har vundet stor indpas rundt omkring spisebordet.

Den er både utrolig snasket, smagfuld og ikke mindst nem at lave. Så snart lagene er lagt sammen, skal din lakselasagne bare passe sig selv i ovnen. Så kan du med god samvittighed slappe af, imens duften hurtigt vil brede sig i køkkenet. 

En lækker opskrift til hele familien

I denne opskrift er der brugt ricotta, fløde og frisk mozzarella, dette gør at din lakselasagne bliver enormt cremet. Muskatnød er samtidig med til at give en rigtig god smag, som man kender fra mornaysaucen, som bruges til normal oksekødslasagne. 

Hvis du har noget til overs kan din lakselasagne sagtens holde sig i et par dage i køleskabet. På den måde kan du hurtigt tage den frem dagen efter og nyde din lækre lakselasagne. 

Du kan også vælge at lave en mere traditionel lasagne med tomatsovs og blot udskifte oksekødet med laks. Du kan desuden sagtens lave din lakselasagne med både fersk laks eller røget laks, begge dele giver et godt resultat og ikke mindst glimrende smag. 

Vi håber, at denne opskrift har givet dig en større lyst til at skifte den klassiske lasagne ud med en med laks. På den måde kan du, på en lækker og syndig måde, spise lidt mere fisk i din hverdag. 

Hvis du er meget glad for laks, eller bare har lyst til at inddrage mere laks i din kost, kan du altid besøge en af Hookeds fiskerestauranter, hvor du kan finde vores fantastiske lakseburger eller Poké Bowl med laks, og mange andre gode retter med fisk på vores menu.

Læs om Fødevarestyrelsen og de 7 kostråd her. Anbefalinger er mere fisk og bælgfrugter – og mindre kød.