Laks i ovn – Lækker opskrift med grøntsager og tilbehør til

Laks i ovn - Lækker opskrift med grøntsager og tilbehør til

Laks i ovn – nemt og lækkert

Der findes ikke noget, som en lækker og frisk laks bagt i ovn. Ovnbagt laks er en utrolig simpel og nem ret, som kan laves på et hav af forskellige måder.

Det er en ret, som samtidig er utrolig velsmagende og sund og som passer til både de travle hverdagsaftener og den store festmiddag. 

Laks i ovn med limesmør og ovnbagte rodfrugter

Til: 4 personer 

Tid: 30 min.

Ingredienser

  • 4 Laksefileter
  • 100 g Smør
  • 2 Fed hvidløg, finhakket
  • 2 Lime, saft og skal herfra
  • 1 kg Rodfrugter f.eks.
  • Gulerødder, sødkartofel, pastinak
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt . Groft brød som tilbehør

Sådan gør du

  1. Klargør et stort ovnfast fad. 
  2. Skær rodfrugterne i lange stave og fordel dem i fadet. 
  3. Smelt smørret og rør de hakkede hvidløgsfed og lime saften i. Tilsæt til sidst salt og peber. 
  4. Hæld halvdelen af limesmørret ud over rodfrugterne i fadet og bag dem i 30 min i din ovn på 225 grader varmluft. 
  5. Fordel resten af limesmørret på laksefiletterne og bag dem sammen med rodfrugterne de sidste 10 min. af bagetiden. 
  6. Servér de ovnbagte rodfrugter med din laks og tilføj eventuelt et god brød til. 

Lækker opskrift på laks i ovn

Til sin laks i ovn, kan man tilføje lige de grøntsager, som man ønsker, da meget passer sig til. I denne opskrift har vi valgt at tilsætte rodfrugter, som sammen med laksen bare kan passe sig selv i ovnen.

Den friske limesmør giver en lækker smag og gør, at man hurtigt kan nyde duften, der breder sig i køkkenet. Ovnbagt laks og rodfrugter er en velsmagende smagskombination, som bare kan sættes direkte på bordet eller serveres anrettet på tallerken.

Sådan ved du at din laks har fået nok

For at finde ud af om din laks i ovn har fået nok, kan du give den et let tryk med din pegefinger. Laksen er færdig hvis den virker fast, men samtidig er blød inden i. Derudover kan du se at laksen er færdig, hvis du ser det hvide æggehvidestof komme ud af laksen.

Laks er desuden perfekt når den når op på omkring 50 grader, du kan derfor her bruge et stegetermometer for at se temperaturen på din laks.

Meget mere laks

Laks er en fisk, der kan laves på mange forskellige måder, og som sikrer dig en ret, hvor både smagen og sundheden er helt i top. I Hookeds opskrift univers kan du finde flere gode opskrifter på laks – prøv eksempelvis vores opskrift med laks på grill eller lakselasagne. 

Hvis du ikke ønsker at lave din ret med laks selv, kan du altid lægge vejen forbi en af Hookeds egne fiskerestauranter rundt omkring i København. 

Her kan du prøve vores Poké Bowl med laks, ris og andet grønt eller vores lakseburger med guacamole, kål, wasabi mayo og koriander. Hvis sulten ikke er til det helt store, kan du også prøve vores laksetatar med rugbrødschips, rødløg og cremefraiche. Se vores menu her

Alle vores retter kan enten nydes i vores restauranter eller bestilles som take away.

Læs om Fødevarestyrelsens anbefalinger når det kommer til kost og ernæring her.

-> Læs her: Opskriften på den helt gode karrysild