Stegte sild - Få Hookeds opskrift, perfekt til frokostbordet

stegte sild

Stegte sild i eddike er klassiker på påske-, jule- og smørrebrødsbordet, sammen med karrysild, og alt andet ville da også være en skam, da de smager dejligt. Bedst er de de stegte sild dog, når de er hjemmelavet.

De er nemme at købe færdige i supermarkedet, men hvorfor ikke lave dem selv? Den hjemmelavede sild smager bare bedst, fordi syre- og sødme-balancen kan tilpasses, så du kan få smagen lige præcis, som den passer dig. 

Om du topper dine stegte sild med rå løg, kapers eller frisk dild, så har vi her sammensat en opskrift på de bedste stegte sild – selvfølgelig i vaskeægte Hooked style. 

Opskrift på hjemmelavet stegte sild i eddike

Til 4 pers. 

Ca. 20 min. i alt

Ingredienser til stegte sild: 

4 stk. ferske dobbelt sildefileter

dijonsennep

2 spsk rugmel

Små dildkviste

13 g smør

Salt og friskkværnet peber

Eddikelage

1 ¼ deciliter lagereddike

½ gulerod i skiver

½ zittauerløg i skiver

1 laurbærblad

75 g. brun farin

6 sorte peberkorn

Fremgangsmåde

  1. Klip rygfinnen af sildefileterne, og fjern ben, hvis der skulle være nogle. 
  2. Skyl fileterne, og dup dem efterfølgende med et stykke køkkenrulle.
  3. Smør sildefileterne med dijonsennep, og drys herpå dildkviste, salt og peber. 
  4. Fold hver sildefilet sammen på langs eller tværs, og vend dem i rugmel.
  5. Smelt smørret gyldent på en pande, og steg sildefileterne ved jævn varme ca. 3 – 4 min. på hver side.
  6. Læg de stegte sild i et dybt fad, og lad dem køle af mens du laver eddikelagen.
  7. Bring eddike, brun farin, zittauerløg, gulerod, laurbærblad og peberkornene i kog i et par minutter. Lad lagen køle en smule af, og hæld den ovenpå sildene.
  8. Stil dem tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time, og server dem, eller stil sildefileterne og lagen på køl, indtil de skal spises. For at få det bedste resultat må sildefileterne gerne trække et par dage i lagen. 
  9. Server dine stegte sild i en skål med krydderurter på toppen enten kolde eller lune fra ovnen.

 

Vi anbefaler, at du laver en stor portion stegte sild i eddike, når du er i gang – for de stegte sild kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet.

Stegte sild er perfekt til enhver anledning

Vi forbinder oftest de stegte sild med jule- eller påskefrokosten, men på en helt almindelig hverdag kan de stegte sild pifte frokostbord op, så rugbrødsmadderne bliver lidt mere spændende.

Læs her: Opskrifter på den bedste Karrysild

Fisk til alle

Hos Hooked elsker vi at lave fisk til alle og enhver, og derfor er vores fiskerestauranter et hyggeligt og uformelt samlingssted for venner og familie til hverdag og festlige anledninger.

Her serveres frisk fisk og skaldyr lavet af gode råvarer. På vores menukort finder du også en børnemenu og snacks til de mindste.

Street food style fisk i København

Vi har godt nok ikke stegte sild på menuen i restauranten, men vi har uden tvivl en masse lækre retter, som nok skal falde i god jord. Vi har samlet en masse af de bedste traditionelle- såvel som innovative fiskemenuer.

Prøv dem selv i en af vores restauranter i København, eller bliv inspireret til dine næste fiskeretter på vores Instagram.

-> Se vores lakseroulade opskrift her.

-> Hør mere om vores all you can eat tilbud her