Rødspættefilet – Lækker paneret fiskefilet stegt på panden

Rødspættefilet opskrift - Lækker paneret fiskefilet stegt på panden

Skøn paneret rødspættefilet stegt på panden

Der findes intet bedre end rødspætte på en varm sommerdag. Hvad end dette skulle være nede på havnen, på en lækker restaurant eller derhjemme, så er rødspættefilet en fantastisk spise, som kan gøre enhver mave glad.

Hos Hooked er vi meget begejstrede for rødspættefilet, og derfor har vi også lavet den bedste opskrift på netop denne, som du kan se herunder. Spis godt med fisk!

Rødspættefilet med dild-kartoffelsalat og ærter

Til: 4 personer

Tid: 40 min.

Ingredienser

  • 8 rødspættefileter
  • 100g rugmel, gerne fuldkorn
  • 75g smør
  • 1 kg små kartofler
  • 2½ dl creme fraiche
  • 150g mayonnaise
  • 50 g dild
  • 2 spsk eddike
  • 100g ærter, gerne friske ellers frosne
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Rens kartoflerne for eventuelt skidt, da de behøver ikke at blive skrællet. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre, dræn og stil dem til afkøling.
  2. Creme fraiche, mayonnaise og eddike blandes sammen i en skål. Dild hakkes og vendes heri. Smag til med salt og peber.
  3. Ærterne bælges (hvis friske) eller gives et opkog (hvis frosne) og blandes med creme fraiche blandingen og de afkølede kartofler. Kartoffelsalaten sættes på køl indtil servering.
  4. Rødspættefiletterne vendes i rugmelen på begge sider og steges 1 minut på hver side på en pande med høj varme i masser af smør.
  5. Server rødspættefilet med en side af kartoffelsalat og pynt eventuelt med lidt dild og ærter. Velbekomme!

Hvor og hvornår finder man den bedste rødspættefilet?

Den famøse rødspættefilet er at få fat i de fleste måneder af året, men den har dog sin storhedstid i starten af sommeren og i efteråret. Rødspætternes fremkomst begynder lige så stille at stige fra januar måned, men tager dog først til i april, topper i maj og juni, og aftager så igen i juli, inden det topper lidt igen fra september frem mod november.

Der er altså rig mulighed for at få fat i en rødspættefilet, dog er det svært at finde disse i supermarkeder, og derfor vil det være en god ide, at lede hos din lokale fiskeforhandler, hvilket vi også anbefaler.

Ved at købe din rødspættefilet hos din lokale fiskebutik støtter du de lokale, herunder fiskebutikken, dens ansatte, og ikke mindst fiskerne, der hiver fiskerne op af vandet. Derfor er der ingen grund til ikke at støtte dit lokalsamfund ved at handle lokalt.

Du kan på mange havne finde en fiskehandler, som kan give dig råd og vejledning til opbevaring og tilberedning af fisken. På Gilleleje havn finder du eksempelvis Fiskehuset, hvor du hver dag kan finde frisk fisk i disken.

Mod på mere rødspættefilet?

Har du ikke selv mod på at give dig i kast med en rødspættefilet eller anden fisk, så står Hooked altid klar med lækre fiskeretter i vores restauranter, hvor du kan vælge mellem fiskeretter fra både ind og udland.

Så er du frisk på fisk, der smager skønt, og som du ikke selv behøver at tilberede, så udforsk vores menukort, hvor du kan blive fristet. Du kan komme ind og spise i én af vores restauranter, eller du kan tage fisken med som take away.

Fødevarestyrelsen anbefaler mindre kød – og mere fisk og bælgfrugter. Det kan du læse mere om på deres hjemmeside.