Karrysild – Hookeds anbefaling på den bedste opskrift

karrysilde

Din Hooked opskrift på den absolut bedste karrysild

Vi forbinder den oftest med julefrokosten eller påskefrokosten, og på en helt almindelig hverdag kan den også være at finde på frokostbordet for at pifte den ellers kedelig rugbrødsmad op – ja, det er karrysilden, vi taler om. 

For mange er karrysilden yndlings silden, og selvom vi elsker al slags fisk, traditionelt eller streetfood style, så forstår vi godt, hvorfor denne er en yndling hos mange. Om du helst topper den med æg, løg, friske æbler eller kapers, så har vi her sammensat en opskrift på den bedste karrysild i, selvfølgelig, vaskeægte Hooked style.

Opskrift på hjemmelavet karrysild

Til 4 pers. 

Ca. 15 min. i alt

Ingredienser til karrysild:

  • 400 g. marinerede sildefilleter (drænet vægt)
  • 5 spsk. creme fraiche 18%
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 2 stk. små skalotteløg
  • 2 tsk. kapers
  • 0,5 stk. rødt æble
  • 1 tsk. friskpresset citronsaft
  • 50 g. syltede agurker
  • 3 tsk. karry
  • 0,5 tsk. gurkemeje
  • 1 knsp. sukker
  • Salt og friskkværnetpeber
  • Dild eller purløg til at toppe af

Sådan gør du

  1. Dup sildefileterne tørre med et viskestykke og skær dem dernæst i mindre, mundrette stykker.
  2. Hæld creme fraiche, citronsaft og mayonnaise i en skål. Rør de våde ingredienser sammen med karry, gurkemeje og sukker. Smag til.
  3. Hak skalotteløg, æble, kapers og agurker fint. Tilføj det herefter til skålen og smag til med friskkværnetpeber og salt.
  4. Tilføj sildestykkerne til skålen og vend dem rundt i dressing.
  5. Server din karrysild i en skål med krydderurter på toppen.

Gør noget ekstra ud af din karrysild

Selvom det er karrysilden, som i sig selv er kronen på værket, så er fundamentet for den stadig lige så vigtig. Rugbrød er nok det mest almindelige at servere sin karrysild på. Men, da denne også er vigtig at have i mente, kan du med fordel imponere dine gæster endnu mere og bage et hjemmelavet rugbrød til din karrysild. 

Det handler om hele oplevelsen, uanset hvilken ret der er tale om. Et hjemmelavet rugbrød vil altså hjælpe med at understrege smagen i karrysilden, og byde dine gæster på en endnu bedre oplevelse.

Fisk for hele familien

Karrysilden er så mild og blød i sin smag, at den kan nydes af både de store og små i familien, når I samles om bordet til julefrokost eller påskefrokost. Tilføj eventuelt æbletern eller et blødkogt æg til at toppe karrysilden af hos de små. Det er meget ofte et hit hos de yngste.

Er dine børn helt vilde med fisk, eller kunne du godt tænke dig, at de blev introduceret endnu mere til det? Hos Hooked finder du både vores feastmenu, hvor alle fiskeelskerne kan nyde alle de Hooked favoritter, de kan spise. 

Vores menukort byder også på børnemenu og snacks, som de små helt sikkert vil elske. Vi er i hvert fald sikre på, at hvis ikke dit barn kan lide fisk, så er det bare indtil, de har været en tur på Hooked.

Street food style fisk i København

Nok har vi ikke karrysild på menuen, men når det kommer til fisk og fiskeretter, er vi eksperterne. Hos os finder du både alle de bedste traditionelle- såvel som innovative streetfood fiske menuer. Besøg os på en af vores restauranter i København, eller bliv sulten med en visuel smagsprøve på vores Instagram

Vi glæder os til at byde jer velkommen og ‘OHØJ’.

Læs her: Den bedste opskrift på fiskeburgere