Torsk i ovn – Smagfuld torsk med citron, appelsin og grape

torsk i ovn med Hooked

Vores bud på tilberedt torsk

Der er mange måder at spise fisk på, og derfor kan det også være svært at finde ud af, hvilken fisk, det skal være, og herunder hvordan den skal tilberedes.

Vi kommer her med et godt bud på, hvordan du kan tilberede lækker torsk i ovn, som både er nemt at lave, en fryd for øjet og fuld af smag. Torsk i ovn er nemlig undervurderet i forhold til, hvor meget smag, man kan få ud af fisken ved at bage den med krydderier, bacon eller i en sovs.

Herunder finder du vores bud på torsk i ovn.

Torsk i ovn med bacon og citrusfrugtsalat

Til: 4 personer

Tid: 45 min.

Ingredienser

  • 500g torskefilet
  • 250g bacon i skiver.
  • 250g perlebyg
  • 1 appelsin
  • 1 grapefrugt
  • 1 citron
  • 1 bdt. Mynte
  • 2 spsk rapsolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Start med at koge perlebyggen som anvist på pakken. Når denne er kogt sættes det til afkøling.
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  3. Skær torsken i fire lige store stykker. Krydr fileterne med peber, inden de svøbes i baconskiver. Torsken kommes i et fad og bages cirka 10 minutter i ovnen.
  4. I mellemtiden skæres citrusfrugterne ud i fileter, ved først at skære skrællen af og herefter skære de naturlige “både” ud i fileter.
  5. Skyl mynte og hak det groft, inden det blandes med citrusfrugterne i en skål sammen med perlebyggen. Vend forsigtigt det hele med rapsolie og et nip salt.
  6. Servér torsken enten på toppen af citrusfrugtsalaten eller ved siden af. Velbekomme!

Få den bedste torsk til ovn

Torsk kan spises hele året rundt, og derfor er der heller ingen grund til ikke at spise den. Dog er en god huskeregel, at torsken især er god i måneder, der indeholder et “R”. Det vil altså sige september til april. Her er torskens kød nemlig mere fast og derfor både nemmere at tilberede og mere lækker at spise.

Blandt de mange populære fisk i Danmark, så topper torsken som én af de allermest populære. Dette kommer af den nemme tilberedning, lette smag og andre gode egenskaber. Derfor er du også sikker på at kunde finde torsk i de fleste supermarkeder, men vi anbefaler dog stadig, at du går til den lokale fiskebutik og køber torsk til ovn, grill osv.

Hos fiskehandleren er du nemlig sikret lækker frisk fisk, og så støtter du desuden lokalsamfundet, så fiskerne kan blive ved med at have et job, og fiskehandleren ligeså.

Orker du ikke at lave torsk i ovn?

Vi kan godt forstå at en travl hverdag ofte driver energien ud af dig, så du ikke selv magter at lave torsk i ovn, på grill eller noget helt tredje. Selvom torsk i ovn er en suveræn spise, så er det desvæære ikke en ret, vi tilbyder i vores restauranter.

Dog kan du finde mange andre lækre retter, som kan gøre op for torsk i ovn, såsom vores lækre fish and chips. Du kan se meget mere til vores store udvalg, som du også kan få som take away, i vores menu.

Fødevarestyrelsen anbefaler mere fisk og bælgfrugter og mindre kød. Det kan du læse mere om her.