Varmrøget laks opskrift med en dejlig salat og tilbehør til

Varmrøget laks opskrift med en dejlig salat og tilbehør til

Lækker opskrift på salat med varmrøget laks

Med denne opskrift får du en lækker sommersalat med spidskål, agurk, jordbær, kartofler og lækker varmrøget laks.

Du kan også sagtens anvende de grøntsager, du bedst kan lide, eller hvad du lige har i dit køkken. Køb din varmrøget laks hos din lokale fiskehandler, så du er sikret, at din fisk er af høj kvalitet og fanget på ansvarlig vis. 

Varmrøget laks med små kartofler, salat og urtedressing

Til: 3 personer

Tid: 40 min.

Ingredienser

Urtedressing: 

  • 200g Creme fraiche 
  • 1 bdt. Frisk dild 
  • 1 bdt. Frisk purløg 
  • 1 Lime
  • Salt og peber


Salat: 

  • 1 Spidskålshoved 
  • ½ Agurk 
  • 10 Små tomater 
  • 10 Jordbær 
  • 2 stk. Varmrøget laks 
  • 500g Små kartofler 

Sådan gør du

Urtedressing

  1. Hak dild og purløg fint og rør alle ingredisenerne sammen i en skål


Salat

  1. Skyl og skær alle grøntsagerne 

  2. Kog kartoflerne efter anvisningen på pakken og skær dem i mindre stykker 

  3. Anret grøntsagerne og kartoflerne i én stor skål eller på tallerkner, alt efter hvor mange, der spiser med. 

  4. Træk derefter laksen fra hinanden og fordel den udover salaten 

  5. Nyd salaten med urtedressingen og eventuelt et lunt stykke brød til. 

 

Dette kan du også bruge varmrøget laks til

Du kan bruge varmrøget laks til mange forskellige retter. Et andet godt bud, på en lækker ret med varmrøget laks, er at servere den med lidt røræg og på et surdejsbrød.

Du kan også vælge at røre laksekødet med mayo og creme fraiche, og på den måde få en anden lækker laksesalat. 

Godt tip til at lave sin egen varmrøget laks

Du kan også vælge at lave din egen varmrøget laks på både grill, bål eller i rygeovn. Lige meget hvad, får du en mør og smagfulds stykke fisk, hvilket gør hele arbejdet værd. 

Du starter med at købe din laksefilet hos din fiskehandler, her køber du en laksefilet med skind. Derefter er det en god ide at gå laksen igennem for ben og eventuelt fjerne fedt fra bugstykket. Du drysser derefter kødet med salt og peber og sætter det overdækket på køl til dagen efter. 

Hvis du har en rygeovn sætter du dagen efter laksen ind. Ovnen skal tændes på 125-130 grader i cirka 30 minutter. Efter dette tager du laksen ud og kommer den i ovnen i 15-20 minutter til kødet er tilbedret. 

Du kan også vælge at sætte temperaturen på din rygeovn til 75-80 grader og give den cirka 4 timer, derefter kan du servere den varmrøget laks direkte. Begge metoder giver et godt resultat med en mør og smagfuld varmrøget laks. 

Besøg Hooked for mere fisk

Vi håber, at denne opskrift har givet dig lyst til at servere denne ret til dit næste sommerarrangement, eller at vi måske har givet dig mod på at prøve at ryge din varmrøget laks selv. 

Hos Hooked elsker vi opskrifter med laks, du kan derfor med fordel besøge en af vores fiskerestauranter og prøve forskellige retter af, såsom lakseburger, Poké Bowl med laks, eller vores lækre laksetatar med rugbrødschips.

Læs om Fødevarestyrelsen og de 7 kostråd her. Mere fisk og bælgfrugter og mindre kød er anbefalingen.