Poké Bowl opskrift med laks – Hjemmelavet og skøn salat

guide over firmaer

Skøn opskrift på Poké Bowl

En Poké Bowl er en hawaiiansk ret, der typisk serveres som en hovedret. Retten består som oftest af Poké, der er fisk i tern, som serveres rå eller marineret, i lækker kombination med grøntsager og ris.

I sin enkelhed kan man se en Poké Bowl som dekonstrueret sushi, da der indgår samme elementer.

Poké Bowl opskrift med laks

Til: 2 personer

Tid: 45 min.

Ingredienser

Poké:

  • 450g rå laks (skal være frosset til -18 grader i mindst 24 timer)
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 citron, saft heraf
  • Salt og peber


Bowlen:

  • 2 dl jasmin ris
  • 1 avocado
  • ½ mango
  • 2 forårsløg
  • 100g spidskål
  • 1 gulerod
  • ½ agurk
  • 100g edamamebønner, optøet
  • 2 spsk syltede rødløg
  • 2 spsk ristede sesamfrø


Dressing:

  • ½ dl soya
  • 1 tsk revet ingefær
  • ½ lime, saft heraf

Sådan gør du

  1. Hvis du ikke allerede har en rest ris på køl, så koges risene som anvist på indpakningen og stilles på køl.

  2. Laksen skæres ud i små tern. Rørsukker, citronsaft, salt og peber blandes i en skål, og lakseternene vendes i marinaden og sættes på køl.

  3. Avocado og mango skæres ud i små tern, forårsløg og spidskål skæres i tynde skiver, og agurk og gulerod skæres ud i tynde strimler, som gøres meget nemt med en kartoffelskræller, så du får lange bånd.

  4. Ingefær rives og blandes med soya og limesaft.

  5. Retten sammensættes ved at ligge et lag ris i bunden af en skål, og så placeres fisk og grønt i små dynger fordelt ud over risene. Der toppes med syltede rødløg, forårsløg og ristede sesamfrø inden dressingen hældes ud over. Mængde efter ønske. Velbekomme!

Poké Bowl opskrift, der ikke slår fejl

Poké bowls er super nemme at lave og smager fortryllende. Denne opskrift er en god måde at få fisk ind i kosten, uden at det bliver kedeligt.

Vi anbefaler især, at du tager til den lokale fiskehandler og køber laksen til din Poké Bowl, så du kan støtte dit lokalsamfund samtidig med, at du får lækker kvalitetsfisk, når du nu er i gang. Dog er det her vigtigt at nævne, at din fisk til din Poké Bowl opskrift skal spises rå, og derfor skal den have været nedfrosset.

Når du skal finde fisken til din Poké Bowl opskrift, kan du eksempelvis tage forbi Sletten Fiskehus, hvis du befinder dig i Humlebæk eller omegn.

Du kan bruge fisk og skaldyr på mange forskellige måder, og derfor kan opskrifter til jomfruhummer og laks (indsæt links hertil, når siderne er sat op) også være gode muligheder for at få inkorporeret mere fisk i hverdagens menu.

Som sagt er poké bowl en nem ret på linje med en salat. Princippet i en poké bowl er blot, at alle ingredienserne skal ligge side om side, i stedet for at være blandet sammen.

Poké Bowlens mange fordele

Poké bowl stammer fra Hawaii og er i dag en af tidens helt store madtrends. På hawaiiansk kan “poké” oversættes til at “skære i stykker”, hvilket også indikerer, hvor simpelt konceptet egentlig er. I en poké bowl er alle ingredienserne nemlig skåret ud i mundrette bider, som gør det nemt at spise med spisepinde, eller til at stikke en gaffel igennem, hvis man foretrækker det. 

De forskellige sunde, smagfulde og farverige ingredienser gør også, at retten nemt kan skræddersyes til den enkeltes behov og lyst. Vi elsker poké bowl på grund af de mange fordele, du får, ved netop denne ret.

Mindsker madspild

Denne bowl kan desuden være med til at mindske madspild, da du her har mulighed for at bruge alt det, du lige har på lager og i køleskabet.

Du kan nemlig nemt udskifte ingredienserne, så det passer, med hvad du har. Ris kan eksempelvis erstattes med perlebyg, kikærter eller quinoa. Både grøntsager og toppings kan samtidig nemt erstatte hinanden.

Rig på sundhed 

Poké bowls er ofte kendt for at være meget farverige og varierende. Det betyder derfor, at de kan indeholde mange forskellige vitaminer, mineraler og antioxidanter og meget få kalorier, hvilket gør dem sunde. Da de samtidig er portionsanrettede, kan de være meget velegnede til dem, som ønsker at mindske overspisning. 

Udover sundhed, er retten også smuk at se på, hvilket for mange kan gøre retten endnu mere appetitlig og ikke mindst pæn på billeder. 

Favorit til hele familien 

En poké bowl kan serveres for hele familien. Børn kan især være meget kræsne og kan ofte ikke lide at råvarerne er blandet for meget sammen. Med en bowl kan du altid se, hvad du spiser. Opdelingen gør det samtidig nemt at skifte enkelte elementer ud, så alle i familien kan få noget de kan lide. 

Poké bowl er samtidig en god måde at få indtaget sin ugentlige portion af fisk. Det er anbefalet at man spiser 350 g fisk som ugen, hvor 200 g heraf er fede fisk som eksempelvis laks. 

Det er vigtigt at ens fiskeforbrug er varieret mellem forskellige fisk og skaldyr, med en bowl kan du nemt erstatte forskellige slags fisk. Udover laks er det nemlig også super lækkert at bruge enten tun eller rejer tilberedt på forskellige måder.

Poké Bowl - opskrift eller take away?

Har du ikke mod på selv at lave en Poké Bowl efter vores skønne opskrift, så har du også mulighed for at komme forbi én af vores mange restauranter og prøve en Poké Bowl fra menukortet. Alle retterne på menuen kan naturligvis også tages med som take away og nydes andetsteds,

Vi tilbyder også foodtruck til udlejning eller catering, hvis du ikke kan få nok fisk og smagen af Hookeds lækre fiskeretter.

Læs om Sundhedsstyrelsen anbefaling om ernæring her