Pastaret med rejer - lækker pasta med noter af Spanien
En pastaret med rejer kan gøre underværker til alle sæsoner og ikke mindst i alt slags vejr. Om det er sommer eller vinter, regnvejr eller solskin, kan denne pastaret med rejer især være fortrinlig på mange forskellige fronter, hvor der kan være brug for en ordentlig omgang pasta. For en pastaret med rejer er en klassiker i alle slags underværker, og hvis der er rejer på tilbud, er det endnu bedre.
Udover at det er en ekstrem enkel ret, som ikke kræver meget tid i køkkenet, er du sikker på at det gør underværker for smagsløgene. Hos Hooked er skaldyr og fisk jo vores ekspertise, men når det gælder dit eget køkken, kan du selv bestemme, om rejerne skal være fra din lokale fiskemand eller supermarked.
Vi giver herunder vores bud på den skønneste pastaret med rejer, som kan nydes af enhver og til enhver anledning.
Opskrift på pastaret med rejer, hvidløg og chili
Til 4 pers.
Ca. 30 minutter
Ingredienser:
500g rejer, gerne tigerrejer
1½ dl olivenolie
10 fed hvidløg
1 tsk sukker
2 tsk paprika
500 g pasta, eksempelvis linguini eller spaghetti
1 skalotteløg
½ frisk chili
100 g smør
1 citron
1 bdt persille
salt og peber
Sådan gør du:
- Indledningsvist skal rejerne til din pastaret have lidt smag. Derfor skal der laves en marinade, som rejerne kan suge lidt smag fra. Bland derfor olivenolie, hvidløg, sukker og paprika i en skål og vend rejerne heri. Stil til side.
- Kog pastaen som anvist på indpakningen.
- Varm en pande til middelhøj varme. Hak skalotteløg og chili fint, og svits dette i halvdelen af smørret på panden.
- Når løgene er blevet blanke tilsættes rejerne, som kun skal have ganske få minutter på hver side – blot indtil de er let lyserøde.
- Pastaen tilsættes panden og vendes rundt. Det resterende smør tilføjes i små klumper, og din pastaret med rejer smages til med saften fra en citron, salt og peber, når smørret er smeltet, og vendes med hakket persille inden servering.
Pastaret med rejer til enhver anledning
Denne pastaret med rejer er god, fordi den er forholdsvis er hurtig at lave, den kræver ikke de store forberedelser, og så smager den skønt. Derfor er det også en super god ret at lave, hvis man skal have gæster på besøg.
Vi anbefaler naturligvis, at du går til din lokale fiskehandler og køber rejerne af ham, da du her vil få de bedste rejer i en god størrelse – helt friske. Derudover vil du støtte dit lokalmiljø, som vil holde byen blomstrende og i live. Har du ikke en fiskehandler i nærheden, kan du søge ud mod kystbyerne, eller du kan købe dine rejer til din pastaret med rejer i supermarkedet.
Man kan naturligvis også sagtens bruge rejer fra frost, men man får nu det bedste resultat, hvis man bruger friske rejer.
Find den nærmeste fiskehandler
Uanset hvor i landet du befinder dig, så er der næsten altid en fiskehandler rimelig tæt på dig. Vi er så heldige i Danmark, at der er masser af kyst og hav at finde, og derfor også masser og rig mulighed for fiskeri.
Skulle du eksempelvis bo i Holbæk-området, kan du stikke hovedet ind hos Kystfiskerne, der sørger for frisk fisk i disken hver eneste dag. Her vil du helt sikkert også kunne finde friske rejer, som du kan bruge, når du skal lave pastaret med rejer.
Derudover kan din lokale fiskehandler også hjælpe dig med vejledning i, hvordan du tilbereder andre typer af fisk og skaldyr, hvis du eksempelvis skal lave kogt torsk eller lakselasagne.
Har du ikke mod på at tilberede fisk selv, så kan du også altid tage et smut forbi en af Hookeds mange restauranter. Her byder menuen nemlig på masser af lækker fisk i flere former. Se mere til vores fiskeglade univers på vores Instagram.