Hooked opskrift på den ultimative crispy fiskeburger

fiskeburger

Om det er til hverdag, som starten på en god aften eller om søndagen efter den gode aften, så er der ikke noget som en god, snasket og smagfuld burger. Eller jo, det skulle da så lige være en god, sprød fiskeburger. Spørger du os, findes der i hvert fald ikke noget lige så himmelsk. 

Oplev spændende smagskombinationer, og bliv lige så tilfredsstillet som ved en almindelig burger, hvis ikke mere tilfredsstillet, med en fiskeburger. Hos Hooked er vi fiske-eksperter, og på vores menukort finder du de bedste fiskeretter – streetfood style. 

Læs med her, hvor vi introducerer dig til opskriften på den ultimative fiskeburger – lige til at get hooked på.

Crispy fiskeburger med tartarsauce og guacamole

Til 4 personer

Ca. 35 min. i alt

Ingredienser til fiskeburger:

  • 600 g. torskefilet
  • 2 stk. æg
  • 50 ml. sødmælk
  • 3 tsk. smør
  • 100 g. pankorasp
  • 500 g. olivenolie
  • 4 stk. brioche boller
  • 1 stk. rødkål
  • 1 stk. citron
  • Salt og friskkværnet peber

Ingredienser til guacamole:

  • 4 stk. modne avocado
  • 3 spsk. creme fraiche 18%
  • 1 stk. lille fed hvidløg
  • 1 stk. lille rødløg
  • 0,5 stk. citron
  • 1 tsk. cayennepeper
  • Salt og friskkværnet peber

Ingredienser til tatarsauce: 

  • 1 bdt. dild
  • 1 bdt. frisk estragon
  • 1 bdt. purløg
  • 4 stk. cornichoner
  • 2 spk. kapers
  • 100 g. mayonnaise
  • 1 dl. creme fraiche 18%
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 0,5 stk. citron
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Start med tatarsaucen. 

  1. Hak først alle urterne, kapers og cornichoner fint. 
  2. Vend de finthakkede ingredienser sammen med creme fraiche, mayonnaise og dijonsennep i en skål. 
  3. Pres citronen og tilføj denne med en smule af skallen til skålen og krydder efter behov med salt og peber. 
  4. Sæt denne på køl.

 

Lav dernæst guacamole. 

  1. Fjern stenen i avocadoerne og hæld indholdet i en skål. Mos indholdet groft, så der er lidt stykket umost avocado tilbage.
  2. Pil rødløg og hvidløg. Hak rødløgene groft, pres hvidløget og tilføj begge til skålen. 
  3. Hæld creme fraichen ned i skålen og tilføj cayennepeber og saften fra citronen. 
  4. Smag til med salt og peber. 
  5. Sæt den til sidst på køl. 

 

Slut med din fiskeburger.

  1. Start med at skære torsken ud i fire dele, som er lige store.
  2. Tilføj æggene og sødmælken til en skål – her kan en flad skål også bruges. 
  3. Hæld raspen på en tallerken og krydder den med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Tag nu fisken og panér den først i æggemassen, så raspen, så æggemassen og til sidst raspen. 
  5. Skyl og skær imens rødkålen ud til korte strimler.
  6. Varm olivenolien op til 170 grader i en tykbundet gryde, og steg fisken i olien på begge sider.
  7. Smelt smøret på en pande. Skær brioche bollerne over og tilføj dem til panden. Rist bollerne i smørret på indersiden af både over- og underbollen. 
  8. Smør underbollen med guacamole, tilføj fisken, læg rødkålen på fisken og top med tatarsauce og overbollen. 
  9. Bon appétit.

Den perfekte burger opskrift til en varm sommerdag

Der er ikke noget, som at nyde en god fiskeburger ude i haven på en varm sommerdag. Selv er vi helt vilde med en kold øl eller et glas køligt rosévin til at toppe smagen af fisk. Er I ekstra sultne, kan I altid tilføje vinegar fries til jeres fiskeburger som prikken over i’et. 

Denne opskrift egner sig perfekt til hele familien, både de store og små. Her er et måltid, I alle kan samles om og nyde, og det er en god måde at byde, særligt de mindste i familien, på fisk – på en sjov, lækker og crispy måde. 

Byder weekenden på gæster? Opskriften her byder op til en hyggelig og afslappet aften, ikke desto mindre med god mad. Byd dine gæster på noget udover det sædvanlige og se dem blive lige så hooked, som dig selv. 

Har du lyst til fiskeburger, lobster rolls, fisk & chips eller noget helt fjerde, men orker ikke selv at stå med madlavningen? Kig forbi en af vores restauranter i Københavnsområdet eller følg med på vores Instagram og Facebook for mere inspiration til middagsbordet.

Læs her: Opskrifter på den bedste Karrysild