Varmrøget laksesalat - den lækreste hjemmelavede opskrift

Varmrøget laksesalat

Der er ingen tvivl om, at en af de helt store fiskefavoritter er laksen. Om det er som en veltilberedet helsidet laksefilet, en lakseburger eller tærte med laks, så falder den godt ind hos både børn og voksne, og det er en fisk, man kan lave mange lækre retter med. Hos Hooked er vi også helt vilde med den lyserrøde fisk.

Vi har derfor begivet os ud i at sammensætte den perfekte lakseopskrift til dig – i hvert fald hvis du spørger os. Det er selvfølgelig en varmrøget laksesalat, vi tænker på. Uanset om det er til julebordet, påskemiddagen eller som en lækker starter inden din hovedret, så er det en ret, de fleste kender og elsker.

Herunder giver vi vores bud på en himmelsk opskrift på varmrøget laksesalat.

Opskrift på varmrøget laksesalat

Til 4 pers. 

Ca. 15 minutter

Ingredienser:

350 g. varmrøget laks

3 dl. creme fraiche 9%

1 bdt. forårsløg

1 fed hvidløg (kan undlades)

2 spsk. citronsaft

50 g. kapers (kan undlades)

Friskkværnet salt og peber

Sådan gør du:

  1. Pil skindet af laksen. Læg den i en skål, og mos den med en gaffel, til den er en ensformig masse.

  2. Hæld creme fraiche ned til laksen, og rør rundt med en gaffel eller et piskeris.

  3. Hak forårsløg og kapers. Tilføj disse til laksesalaten.

  4. Pres hvidløg, og tilføj dette samt citronsaft til laksesalaten. Rør alle ingredienser rundt.

  5. Smag til med salt og friskkværnet peber, og rør så rundt igen.
    Server med det samme, eller sæt på køl inden servering.

Varmrøget laksesalat til enhver anledning

Som allerede beskrevet er den elskværdige varmrøget laksesalat god til lidt af det hele. Om det så er madpakken eller frokostbordet, som blot skal have et ekstra pift, så er den også perfekt til dette.

En varmrøget laksesalat kan sagtens laves dagen før, den skal spises. Husk blot at sætte den på køl. Vi anbefaler dog at spise den indenfor tre dage, da den er bedst, mens den stadig er frisklavet.

Skal du servere en lækker varmrøget laksesalat om sommeren, anbefaler vi at servere den med en kold flaske rosévin eller hvidvin, som egner sig særligt godt til laks og fisk generelt.

Det perfekte tilbehør

Der findes meget forskelligt tilbehør, som gør sig godt egnet til varmrøget laksesalat. Du har måske før fået den lækre ret sammen med knasende rugbrødschips, som ofte bliver serveret sammen med den velsmagende salat.

Spørger du os, er vi også helt vilde med rugbrødschips til laksesalat. Dog er vi ekstra vilde med de rugbrødschips, hvor eftersmagen toner en smule af øl. Den lidt bitre smag fra øllen passer nemlig perfekt med den røgede smag, og det binder alle toner sammen til en helt perfekt smagskombination.

Derfor er vores forslag til dig, at når du kaster dig over denne opskrift på varmrøget laksesalat, så tilføj en opskrift på knasende sprøde rugbrødschips, hvor øl indgår. Server varmrøget laksesalat med rugbrødschip for dine middagsgæster med et lille drys saltflager på toppen, og du vil helt sikkert få glade, mætte maver rundt om bordet.

Hooked fiskeunivers

Leder du i stedet efter en opskrift på en lækker fiskeburger eller en pastaret med rejer, som er perfekt til en varm sommerdag? Hos Hooked er vi vilde med fisk, og hos os finder du de lækreste opskrifter på de bedste fiskeretter.

Trænger du til at spise ude? Hos Hooked serverer vi fisk, fisk og atter fisk – street food style. Kom forbi til en saftig fiskeburger, sprød fish and chips eller innovative lobster rolls. Se vores menukort, og bliv fristet til dit næste Hooked måltid. Du kan finde vores restauranter flere steder rundt om i København.

Er du lidt mere nysgerrig? Hop endelig ind på vores Instagram, og følg med i en masse lækre billeder af alle vores fiskeretter på krogen.