Hummerhaler i ovn - skøn forret til enhver anledning

hummerhaler i ovn

Skaldyr og herunder jomfruhummer er en populær spise i sommerhalvåret, men det behøver slet ikke at begrænses her til. Hummerhaler i ovn er nemlig en skøn forret, der kan spises det meste af året, selvom højsæsonen strækker sig fra april til oktober.

Vi synes i hvert fald, at denne nemme og yderst delikate ret har optjent sin plads på pedistalen for skønne retter, da den er en vinder hver gang. Så skal du imponere dine gæster, så lav en gang hummerhaler i ovn, og du vil helt sikkert blive komplimenteret for dine evner i køkkenet.

Herunder finder du vores opskrift på lækre hummerhaler i ovn, der er supernem og meget hurtig at lave – og lækker at spise.

Opskrift på hummerhaler i ovn

Til 4 pers. 

Ca. 30 minutter

Ingredienser til hummerhaler i ovn: 

100g blødt smør

1 fed hvidløg

1 håndfuld krydderurter (eksempelvis persille, basilikum, dild, osv.)

1 citron

16 jomfruhummerhaler

1 pk. blandet salat

1 flüte, gerne groft

salt og peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180°C.

  2. Rør smørret godt rundt, så det får en ensformig konsistens.

  3. Hak fint eller pres hvidløget ned i smørret.

  4. Hak krydderurterne fint og vend det rundt i smørblandingen.

  5. Skær citronen i seks både og brug saften fra den ene til at smage smørblandingen til med salt og peber. Miks godt rundt.

  6. Flæk hummerhalerne på undersiden og fjern tarmen.

  7. Læg hummerhalerne i med skallen nedad og fyld smørblandingen ned i halerne.

  8. Tilbered hummerhalerne i ovnen i cirka 15-20 minutter.

  9. Server hummerhalerne med frisk salat, groft brød og en citronbåd.

Vores tips til hummerhaler i ovn

At fjerne tarmen fra hummerhaler kan godt synes at være et svært projekt, men det behøver det slet ikke at være. Det handler bare om at kende den rette teknik.

Tager du fat i den midterste flap yderst i enden af hummerhalen, vil du kunne dreje denne og lige så forsigtigt kunne hive hele tarmen ud. Når du køber hummerhaler, vil du ofte være så heldig, at tarmen er fjernet. Køber du din jomfruhummer til hummerhaler i ovn hos fiskehandleren, kan du også få fiskehandleren til at trække halen ud for dig – hvis dette da ikke allerede er gjort.

Når du har lavet hummerhaler i ovn, vil du stå tilbage med skallerne, som mange bare smider ud som skrald. Gemmer du istedet skallerne, så kan disse bruges til at lave en lækker hummerbisque en anden dag. Skallerne kan sagtens fryses ned og bruges en anden dag.

Hummerhaler i ovn fra den lokale fisker

Som de store fiskeelskere vi er, så anbefaler vi naturligvis, at du går ned på din lokale havn eller i den lokale fiskeforretning og køber din fisk frisk. Her kan du nemlig være med til at støtte de lokale – både selve fiskebutikken, men også fiskerne, som hver dag arbejder for, at vi kan få skønne råvarer på bordet.

Befinder du dig i eller tæt på Frederiksværk, så kan du, eksempelvis, tage et smut forbi Det Fisk, der byder på frisk fisk og skaldyr hver dag hevet direkte op af vandet og lagt i disken. Her kan du altså være sikker på at få frisk fisk med hjem, og også jomfruhummer, når du skal lave lækre fiskeretter derhjemme.

Er du dog ikke så frisk på selv og stå med fingrene i fisken, så kan du også altid tage et smut forbi én af Hookeds mange restauranter, hvor du på menuen altid kan finde frisk fisk, der er tilberedt på diverse lækre måder. Du kan se meget mere til os og vores fiske univers på Instagram.