Kulmule opskrift – Steg til perfektion på panden eller i ovn

Kulmule opskrift - Steg til perfektion på panden eller i ovn

Sprød og saftig fisk med denne opskrift

Kulmule kan som bekendt tilberedes på mange forskellige måder – vi er dog ekstra glade for den stegte version, men den kan også tilberedes i en ovn.

Med denne kulmule opskrift får du derfor en sprød, men stadig saftig fisk, når vi guider dig til, hvordan du steger den til perfektion. 

Ingredienser til kulmule opskrift

  • 150 gram kulmule
  • Olivenolie til stegning
  • Smør
  • Salt og peber 
  • Et squeeze økologisk citron

Sådan kommer du i gang med kulmule

Kulmule er på mange måder meget nem at arbejde med. Den er i sæson hele året – og kan købes hos de fleste fiskehandlere og flere supermarkeder, der også den lækre spise på hylderne. 

  1. Selvom den typisk er fileteret ved køb, er det altid en god idé at tjekke fisken igennem for ben, inden du påbegynder vores opskrift 

  2. Rids forsigtigt skindet på langs og på tværs. Undgå at skære for dybt, så du rammer kødet 

  3. Hæld lidt olivenolie på en pande og varm godt op

  4. Krydr i mellemtiden med salt og peber. Du kan også drysse lidt chiliflager på, hvis du foretrækker lidt ekstra bid til din opskrift 

  5. På den varme pande lægger du nu din kulmule med skindet nedad. Steg i ca. 30. sekunder og skru derefter ned på middel varme 

  6. Fisken steges videre på skindsiden til kødet får en mælkehvid farve

  7. Tilføj en klat smør eller to og lade det bruse op, imens du vender fisken. Tæl ned fra 10 – og din fisk er nu klar til servering

  8. Afslut med saften fra en halv citron for masser af smag og syre til din opskrift. 

Kulmule opskrift

Vores mission er klar. Vi vil gerne have danskerne til at spise mere fisk. For fisk er fantastisk. Men det er ikke det eneste.

Fisk er også sundt, nærende, alsidigt, lækkert – og så kan det tilberedes på et hav af måder.

Det er ingen hemmelighed, at vi er vilde med alt godt fra havet – bare tjek vores menu. Men en fisk, der har en særlig plads i vores hjerte er kulmule. 

En mager fisk, der er i familie med torsken, og som blandt andet lever i Nordsøen og Skagerrak. Kulmulens kød er hvidt og saftigt – og ved tilberedning samler det sig til en smagfuld, fast oplevelse. Der findes et hav af opskrifter på kulmule, der dog særligt gør sig godt stegt, grillet eller bagt. 

Kulmule opskrift serveret på et (sølv)fad

Kunne du også godt tænke dig at få mere fisk på din middagstallerken?

Men mangler du inspiration, køkkenkundskaber eller tid? Så er du naturligvis også altid velkommen i vores restauranter i København. 

Trænger du til en forsmag inden dit besøg, så tjek vores Instagram ud, hvor vi deler alt det bedste fra vores univers af fisk, skaldyr – og alt derimellem.  

Mere fisk på din middagstallerken

Nemmere bliver det ganske enkelt ikke. Vores opskrift på kulmule er både nem, hurtig og fuld af smag.

Tilbehøret bestemmer du naturligvis selv, men vi er ret begejstrede for at servere denne smagfulde fisk med bagte grøntsager i sæson, en frisk salat og en let sauce til at samle hele retten. 

Vil du imponere familien eller vennerne, kan du med stor succes også servere din stegte fisk på en bund af risotto med svampe og krydderurter. Velbekomme.

Hos Fødevarestyrelsen kan du læse om hvordan du gør din kost sund. Læs mere her.