Jomfruhummer opskrift – sådan kommer du i gang
Findes der noget bedre end jomfruhummer? En lækker spise og sand nydelse, uanset om de serveres grillet en lun sommerdag eller som forret på en kold efterårsdag. For netop de mange muligheder for tilberedning og servering er noget af det, der gør skaldyret, der er nært beslægtet med hummeren, til noget ganske særligt.
Skal du en tur i køkkenet? Måske for at tilberede den lækreste jomfruhummer opskrift, du kun tør drømme om? Så får du her vores bedste bud, tips og tricks til, hvad du bør være opmærksom på, når du giver dig i kast med den lækre delikatesse og jomfruhummer opskrift.
Køb dem bedst (og billigst) på havnen
Jomfruhummer bliver fisket året rundt i blandt andet Kattegat, Skagerrak og Nordsøen. Højsæsonen for det populære skaldyr er dog i august og september, hvor fiskeriet foregår som både dags- og natfiskeri.
Den dør umiddelbart i forbindelse med fangsten, og det er vigtigt at have i mente, når du giver dig i kast med en opskrift baseret på jomfruhummer. For holdbarheden er af samme årsag meget kort, og det betyder, at du bør købe skaldyret hos en fiskehandler, du stoler på.
Bedst, og ofte også billigst, er det dog at købe dem direkte på havnen og tilberede dem senest en til to dage efter at de er blevet fanget. Så er du garanteret masser af friskhed, smag og kvalitet, når du brillere i køkkenet med din favorit opskrift på jomfruhummer.
Sådan renser du din jomfruhummer
Inden du kan brillere i køkkenet, og give dig i kast med den opskrift på jomfruhummer, der får dit mundvand til at drive, skal den ordnes og renses. Begge dele er heldigvis meget lige til.
Placer jomfruhummeren fladt på ‘ryggen’ på et skærebræt. Fjern herefter tarmen og mavesækken. Tarmen løber langs ryggen og genkendes også som en lille, sort streng, imens mavesækken er placeret bag øjnene. Begge dele fjernes ved at ‘flække’ den på midten, hvor der er en naturlig rille mellem skaldyrets ben. Skaldyrets indre er fuld af smag og derfor er det vigtigt, at du kun fjerner tarm, mavesæk og eventuelt sand og grus. Resten er med til at give din opskrift masser af smag, karakter og fylde.
Imponer med en simpel og lækker opskrift
Jomfruhummer fungerer til det meste. Grillet på en lun sommerdag, i fiskesuppen til den overdådige nytårsmenu eller som lækkert tilbehør i salaten. Den smager skønt i alt sin enkelthed med en klat urtesmør og grillskorpe, men er også fortræffelig i selskab med fløde og masser af dybe krydderier.
Det bedste af det hele er, at den slet ikke er svær at give sig i kast med. Tværtimod. Det er nemt at finde en både enkel og lækker opskrift, der hverken kræver særlige kundskaber i køkkenet eller en årelang kokkeuddannelse. Køber du dem i højsæsonen er de også til at betale – og dermed en af de lækreste og letteste måder at imponere din gæster på.
Hos Hooked er vi vilde med jomfruhummer – og har også en opskrift eller to i ærmet til den lækre spise. På menuen finder du desværre ikke det delikate skaldyr, men du kan derimod nyde vores uimodståelige lobster roll, der, som navnet antyder, byder på et skaldyr af samme art: nemlig hummer.
Bliv fristet af den og alle vores andre lækkerier på Instagram, hvor vi jævnligt deler ud af alt det bedste fra vores univers af fisk og skaldyr.